Producatorul de tevi sudate Zimtub Zimnicea (ZIM) a afisat in primul semestru pierderi de 1,2 milioane lei (circa 320.000 euro), fata de profitul din perioada similara a anului trecut, pe fondul scaderii veniturilor cu 24%, potrivit rezultatelor financiare transmise catre BVB.
In primele sase luni ale anului trecut, Zimtub a avut un profit net de 82.818 lei. Afacerile companiei s-au cifrat in prima jumatate a anului la 11 milioane lei (3 milioane euro), in usoara scadere comparativ cu primele sase luni ale anului trecut, cand acestea au fost de 11,24 milioane lei.

Veniturile totale atrase de Zimtub in primul semestru au scazut cu 23,5%, la 8,93 milioane lei (2,43 milioane euro), fata de perioada similara din 2007, cand incasarile s-au cifrat la 11,66 milioane lei.

Compania a inregistrat in primul semestru din 2008 cheltuieli totale de 10,13 milioane lei (2,8 milioane euro), in scadere cu 12,4% comparativ cu cele consemnate in prima jumatate a anului trecut, de 11,56 milioane lei.

Compania are in prezent un capital social de 12,07 milioane lei, divizat in 4,83 milioane actiuni, cu valoarea nominala de 2,50 lei. Potrivit ultimelor raportari, actionarii principali ai Zimtub erau Interagro SRL, care controla 37,12% din capitalul social, Stelian Dragomir, cu 20,42% din actiuni, si Intergaz Zimnicea, cu o detinere de 6,80%.

Ultima cotatie a titlurilor Zimtub a fost de 2,66 lei/actiune, inregistrata in sedinta din 11 august, ceea ce da companiei o valoare de piata de 12,84 milioane lei (3,63 milioane euro). Zimtub se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul ZIM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri