Bursa Romana de Marfuri (BRM) a propus, ieri, ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, ca rezervele de cereale ale statului sa se refaca prin intermediul trazactiilor desfasurate pe platforma BRM, a anuntat institutia.
Ministrul Economiei si Finantelor a mai discutat cu conducerea Bursei Romane de Marfuri despre necesitatea functionarii unei piete bursiere a energiei electrice si a gazelor naturale.

Printre subiectele de discutii s-au numarat modalitatile prin care BRM poate ajuta la rezolvarea problemei alimentarii centralelor cu pacura, carbune si gaze naturale pentru sezonul rece, precum si dezvoltarea pietei creantelor.

La intalnire a fost dezbatuta si posibilitatea tranzactionarii la BRM a certificatelor de emisie de gaze cu efect de sera, precum si modul in care se poate consolida o piata reala a cerealelor.

Terminalele Bursei Romane de Marfuri (BRM) au organizat peste 800 de proceduri de achizitii si vanzari in primele sase luni ale anului 2008, prin care s-au incheiat contracte de peste 50 milioane euro.

Bursa Romana de Marfuri are in prezent 33 de terminale, la Alba, Alexandria, Arad, Bacau, Bistrita, Brasov, Buzau , Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Craiova, Deva, Galati, Giurgiu, Gorj, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Prahova, Resita, Slobozia, Suceava, Timisoara, Tulcea, Valcea, Vaslui si Vrancea.

BRM a dezvoltat, pe piata la disponibil, noua ringuri, de produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili. Pe piata licitatiilor, BRM deruleaza proceduri de achizitii, vanzari, inchirieri si concesiuni, inclusiv in domeniul achizitiilor publice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri