KBC Securities Romania, casa de brokeraj a grupului belgian KBC Group NV, s-a mentinut si in luna septembrie pe prima pozitia din punctul de vedere al sumelor rulate la Bursa de Valori Bucuresti.
Valoarea tranzactionata in ultima luna a fost de 117,2 milioane de lei (47,8 mil. euro), cu 13% mai putin decat luna precedenta. KBC ocupa si primul loc in privinta tranzactiilor de la inceputul anului, care se ridica la peste 1,728 miliarde lei (466 mil. euro), potrivit raportului Bursei de Valori Bucuresti.

Locul secund in topul tranzactiilor in septembrie a fost ocupat de Raiffeisen Capital & Investment cu un rulaj lunar de 141 milioane lei (38 mil. euro), care a recuperat mult fata de suma de 44,5 milioane lei tranzactionata in august la BVB. In luna precedenta, RCI s-a plasat pe locul cinci.

ING Bank, sucursala Bucuresti, se pozitioneaza pe locul trei cu 82,63 milioane lei (22,3 mil. euro), in scadere fata de august cand a plasat la bursa 105,5 milioane de lei. Dintre primele zece case de brokeraj din punctul de vedere al sumelor tranzactionate la BVB si Rasdaq, doar ING Bank si KBC Securities au inregistrat scaderi ale acestor valori.

Unitatea de brokeraj a Bancii Transilvania, BT Securities, ocupa in ultima luna pozitia a patru in topul SSIF-urilor cu 79,6 milioane lei (21,5 mil. euro), fiind urmata pe locul cinci de Tailwind Securities, fosta Unicredit Securities, cu 63,67 milioane lei (17,1 mil. euro).

Carpatica Invest, membra a Grupului Financiar Carpatica, s-a mentinut pe aceeasi pozitie ocupata si luna august, sase, cu o valoarea a tranzactiilor de 49,86 milioane lei (13,4 mil. euro).

Un avans important l-a inregistrat Banca Comerciala Romana care a urcat de pe locul 14 in august pe pozitia a saptea in septembrie cu tranzactii de 41,46 milioane lei (11,2 mil. euro), de aproape doua ori mai mult decat in luna precedenta.

Societatea de brokeraj Intercapital Invest s-a plasat pe pozitia a opta in septembrie cu un rulaj de 41,07 milioane lei (11,09 mil. euro), fiind urmata de Vanguard cu tranzactii de 39,6 milioane lei (10,7 mil. euro).

Locul al zecelea in ultima luna a fost ocupat de societatea de servicii si investitii financiare IFB Finwest cu plasamente de 39,04 milioane lei (10,5 mil. euro).

In luna septembrie casele de brokeraj au realizat tranzactii totale pe piata reglementata a BVB si pe segmentul Rasdaq de 1,33 miliarde lei (360 mil. euro), in timp ce de la inceputul anului s-au rulaj circa 15 miliarde de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri