Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a anulat propunerea de eliminare a pragului de variatie pentru piata tranzactiilor negociate direct (Deal), dupa ce membrii conducerii au considerat masura ca fiind nepotrivita in contextul actual al pietei, conform declaratiilor conducerii BVB.
"Consiliul de administratie a revazut ultimele decizii si a hotarat ca e mai potrivit sa ramanem la aceste limite", a spus presedintele-director general al BVB, Stere Farmache, citat de NewsIn.

In acelasi timp, membrii consiliului au renuntat la alte doua modificari ale Codului Bursei, aprobate anterior, care prevedeau reducerea valorii minime de tranzactionare de la 700.000 la 200.000 lei si functionarea pietei Deal dupa inchiderea pietei principale.

Renuntarea la modificarile aprobate in urma cu doua saptamani au venit la sugestiile caselor de brokeraj, care au considerat drept inoportuna eliminarea pragului de variatie de 15% de pe piata Deal.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri