Grupul austriac Erste Bank (EBS) a cumparat in cadrul sedintei de tranzactionare de la BVB de ieri 500 de actiuni proprii. Aceasta este prima miscare de acest gen de la listarea din luna februarie a anului trecut.
Volumul si valoarea tranzactiei au fost reduse, pretul tranzactiei fiind de 32.047 lei (7.870 euro), iar o actiune a fost achizitionata la un pret de circa 64,1 lei/titlu. Banca Comerciala Romana (BCR), market-maker pe aceste titluri, a fost intermediarul tranzactiei.

De la listarea din 14 februarie si pana la finalul anului, actiunile Erste Bank s-au depreciat cu peste 58%, iar in primele trei zile de tranzactionare ale anului curent EBS a castigat 7,4%.

Actionarii EBS au aprobat in cadrul adunarii generale din 6 mai rascumpararea de actiuni proprii in vedere tranzactionarii acestora, dar aportul comercial al titlurilor nu trebuie sa depaseasca la sfarsitul fiecare zile suma de 5% din capitalul de baza al bancii.

De asemenea, conform propunerilor actionarii au fost de acord ca participatia la actiunile proprii cumparate nu trebuie sa depaseasca 10% din capitalul de baza, iar contravaloarea pentru fiecare actiune rascumparata nu trebuie sa coboare sub 10 euro si sa nu depaseasca 100 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri