Lansata astazi oficial pe piata romaneasca, casa de brokeraj poloneaza X-Trade Brokers tinteste volume lunare de 400 milioane de euro, pana la sfarsitul anului, dupa o investitie initiala de 3 milioane de euro.
Firma ofera servicii de tranzactionare prin doua platforme online pe piata valutara internationala, de marfuri si pe pietele de capital. In plus, investitorii pot tranzactiona si CFD-uri (contracte pe diferenta) pentru perechi de valute, marfuri, actiuni sau indici bursieri din toate pietele mari ale lumii.

"Volumul total al tranzactiilor realizate prin intermediul X-Trade Brokers se ridica la circa 20 miliarde euro pe luna, dintre formatorii de piata pe produse derivate XTB avand cele mai multe sucursale deschise in Europa. Credem ca business-ul nostru din Romania se va dezvolta rapid, depasind pragul de 1 miliard euro tranzactii pe luna pana la sfarsitul celui de-al doilea an de activitate", a declarat Jakub Zablocki, directorul general al X-Trade Brokers (foto).

Compania mizeaza pe o serie de avantaje in fata competitorilor, cum ar fi prezenta fizica locala, ce implica conturi si decontari prin banci romanesti si in lei.

"Piata din Romania are potential nu numai din prisma dimensiunii sale, ci si datorita faptului ca optiunile oferite pe plan local pentru a investi si tranzactiona sunt inca foarte reduse", a mai spus Zablocki.

Victor Safta, director X-Trade Brokers Romania a declarat ca investitia initiala in Romania a fost de 3 milioane de euro, cea mai mare parte a banilor urmand sa fie folosita pentru organizarea de seminarii gratuite pentru clienti.

“Am observat un nivel redus se cunostinte in domeniul financiar in Romania si de aceea ne-am propus sa organizam seminarii, pentru a ne forma piata”, a explicat el.

Reprezentantii companiei au declarat ca isi amana intrarea pe Bursa de Valori Bucuresti, motivand ca rulajele extreme de scazute nu sunt suficiente nici pentru acoperirea costurilor.

X- Trade Brokers DM este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002, care activeaza si in Cehia, Slovenia, Spania, Italia si Germania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri