Actiunile Citigroup, fost lider mondial al finantelor, au cazut sub pragul de 1 dolar, pentru prima data in intreaga evolutie a grupului financiar, investitorii vanzand titlurile companiei, partial nationalizata, relateaza AFP.
Cotatia titlurilor Citigroup a scazut cu 7,96%, la 1,04 dolari, dupa ce cazuse anterior la 97 centi/actiune, ceea ce a micsorat capitalizarea Citigroup la numai 5,3 miliarde dolari. In decembrie 2006, inaintea declansarii crizei creditelor, titlurile Citigroup erau cotate cu mai mult de 57 de dolari.

Actiunile Citigroup nu au incetat sa se deprecieze, in pofida interventiilor repetate ale institutiilor oficiale americane pentru stabilizarea bancii, in contextul in care companiile financiare continua sa anunte pierderi, potrivit NewsIn.

Dupa ce a a oferit 45 miliarde dolari la sfarsitul lui 2008, Trezoreria a anuntat la finalul lunii februarie ca va converti actiunile preferentiale ale grupului, ce nu au drept de vot, in actiuni obisnuite, avand drept consecinta o majorare a capitalului cu pana la 36%.

Operatiunea a redus considerabil participatiile actionarilor deja existenti, ducand la deprecierea titlurilor.
O actiune ce se mentine sub cotatia de 1 dolar pentru mai mult de 30 de sedinte consecutiv este in principiu scoasa de pe bursa din New York, insa operatorul bursier a decis sa suspende aceasta regula pana pe 30 iunie, in contextul crizei financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri