Erste Asset Management, divizia de administrare a activelor grupului austriac care va prelua afacerile BCR Asset Management, si-a dublat capitalul social la 1 milion lei, potrivit ultimului buletin de activitate al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Majorarea fusese aprobata de actionarii administratorului in 28 ianuarie.

In prezent, BCR Asset Management este cel mai mare administrator de fonduri de investitii, cu o cota de 44,2% din piata fondurilor deschise, la sfarsitul lunii februarie. Societatea avea sub administrare active totale de 438,9 milioane lei, scrie NewsIn.

Potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), BCR Asset Management gestioneaza 9 fonduri deschise de investitii, cele mai multe avand plasamente diversificate.

CNVM autorizase la sfarsitul lunii ianuarie societatea de administrare a investitiilor Erste Asset Management, care urma sa inglobeze activitatea BCR Asset Management.

Erste Asset Management avea un capital social de 500.000 lei si este controlata de Erste Asset Management GmbH. Conducerea societatii ii are in componenta pe Valentin Neacsu, Nicolae Albu si Claudiu Tamas. Valentin Neacsu este in prezent presedintele BCR Asset Management.

Consiliul de supraveghere al Erste Asset Management este prezidat de Winfried Buchbauer si ii are ca membri pe Harald Gasser si Daniel-Stefan Damian.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri