Mai multi actionari ai SIF Banat-Crisana (SIF1), care au candidat pentru un loc in conducere, au cerut CNVM sa investigheze modul in care s-au desfasurat alegerile in adunarea generala din 25 aprilie, a declarat Andrei Diaconescu, asociat la banca de investitii Capital Partners.
"In cererea depusa la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) am solicitat revocarea deciziei SIF1 cu privire la actiunea concertata, revocarea AGA si declansarea unei investigatii in privinta votul prin corespondenta", a spus Diaconescu, potrivit NewsIn.

Printre actionarii care au depus sau urmeaza sa depuna cereri la CNVM se mai numara Dragos-George Bilteanu, administrator al Romenergo, si Radu Octavian, patronul grupului de firme RTC.

La adunarea generala a actionarilor SIF Banat-Crisana, desfasurata sambata, mai multi actionari au cerut refacere AGA in termen de doua luni, solicitare fiind consemnata in procesul verbal.

De asemenea, Andrei Diaconescu mentiona ca "au fost numeroase interventii in cadrul AGA si contestatii".

"Nu a fost luata in calcul niciun fel de contestatie, iar in comisia de numarare a voturilor, in care am fost prezent, nu am avut acces la voturile prin corespondenta si la cele exprimate electronic, lucru pentru care am depus, de asemenea, o contestatie", declarase sambata Andrei Diaconescu.

SIF Banat-Crisana a suspendat drepturile de vot pentru 20% din totalul actiunilor, dupa ce a presupus ca mai multe grupuri de investitori actioneaza in mod concertat.

Locurile din conducerea SIF Banat Crisana au starnit o lupta acerba, fiind ravnite de mai multi oameni de afaceri importanti, printre care Horia Ciorcila - presedintele Bancii Transilvania, Doru Lionachescu - directorul bancii de investitii Capital Partners, Alexandru Parvulescu - presedintele Romenergo, Octavian Radu - proprietar al grupului de firme RTC, si actualul presedinte al SIF1 - Ioan Cuzman.

In urma adunarii generale de sambata, presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, a fost ales administrator al SIF Banat-Crisana, in timp ce cinci din fostii membri ai conducerii societatii au fost reconfirmati in functie.

Astfel, Ioan Cuzman, Emil Cazan, Ion Stancu, Pavel Belean si Zoltan Hosszu au fost realesi in conducerea SIF Banat Crisana, singurele nume noi fiind Carmen Dumitrescu, actualul director general adjunct al societatii de investitii, si Horia Ciorcila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri