SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Transilvania (SIF3) au anuntat ca si-au vandut detinerile in cadrul bancii Bancpost pentru 12,75 milioane euro, potrivit raportarilor remise Bursei de Valori Bucuresti, singura societate de investitii ramasa in actionariatul bancii fiind SIF Moldova.
Aceasta iesire are loc dupa ce SIF Oltenia a renuntat recent la detinerea sa de 3,49% din capitalul social al Bancpost pentru 12,15 milioane euro.

Societatile vor primi plata pentru cele 57,7 milioane actiuni existente si 18,65 milioane titluri in curs de a fi emise in doua transe. In urmatoarele trei zile lucratoare vor primi 9,63 milioane euro, in timp ce pana in la finalul lunii septembrie va primi restul de 3,11 milioane euro.

SIF1 si SIF3 au primit o suma cu 4,7% mai ridicata decat cea primita de SIF Oltenia. Motivele invocate de catre SIF5 pentru exit a fost lipsa oferirii de dividende in ultimii ani.

Bancpost este controlata de grupul elen EFG Eurobank, care detinea 84,73% din capitalul social, in vreme ce SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3) si SIF Oltenia (SIF5) detineau cumulat aproape 14% din actiunile bancii. In urma vanzarilor SIF1, SIF3 si SIF5, grupul elen a ajuns la o detinere de peste 95%.

Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a obtinut in primul trimestru din 2009 o pierdere neta de 4,1 milioane euro din afacerile din Romania.

Activele totale gestionate de grup in Romania se ridicau la sfarsitul primului trimestru din acest an la 6,066 miliarde euro, in crestere cu 35% fata de 31 martie 2008, cand se situau la 4,491 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri