CNVM a respins contestatia facuta de Interagro cu privire la obligativitatea derularii unei oferte de preluare a Zimtub, in contextul in care arbitrul pietei a stabilit ca Interagro actioneaza in mod concertat cu Intergaz si cu fostul director al producatorului de tevi, Dragomir Stelian.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a publicat la sfarsitul lunii iunie o ordonanta prin care atentiona actionarii principali ai Zimtub - Interagro, Intergaz si Stelian Dragomir - ca trebuie sa faca o oferta publica de preluare a Zimtub, in termen de 15 zile, informeaza NewsIn.

CNVM a luat aceste decizii dupa ce a observat unele tranzactii realizate intre cei trei actionari si deciziile identice luate de acestia in trei dintre adunarile generale de la Zimtub.

"Conform prevederilor art. 203 din Legea nr. 297/2004, o persoana care, urmare a achizitiilor sale sau ale persoanelor cu care actioneaza in mod concertat, detine mai mult de 33% din drepturile de vot asupra unei societati comerciale, este obligata sa lanseze o oferta publica adresata tuturor detinatorilor de valori mobiliare cat mai curand posibil, dar nu mai tarziu de doua luni de la momentul atingerii respectivei detineri", se arata in decizia CNVM.

Arbitrul pietei a constatat ca fostul administrator al Zimtub, Stelian Dragomir, care detine 18,34% din capitalul societatii, a transferat actiuni Zimtub catre Interagro si Intergaz, prin intermediul aceleiasi case de brokeraj, ceea ce indica concertarea, avand in vedere ca ordinele de vanzare, respectiv cumparare au fost introduse in piata de cei trei la intervale foarte mici, de 1 secunda, respectiv 4 secunde.

De asemenea, cele doua firme si Stelian Dragomir au votat identic in adunarile generale din 28 august 2008, 15 ianuarie 2009 si 28 aprilie 2009, adunari in care s-au aprobat infiintarea unui SRL, vanzarea unor cladiri si terenuri si alegerea consiliului de administratie.

"Prin urmare, grupul format din Interagro, Intergaz si Stelian Dragomir detine actiuni reprezentand mai mult de 33% din drepturile de vot ale societatii emitente si le sunt aplicabile dispozitiile art. 203 din legea 297/2004, referitoare la obligatia initieii ofertei publice de preluare a Zimtub", concluzioneaza reprezentantii CNVM.

In prima jumatate a lunii martie, CNVM a amendat Interagro cu 7.800 lei pentru ca nu a facut oferta publica de preluare la Zimtub, in conditiile in care avea o detinere de 37,12% in cadrul societatii. Ulterior, Interagro a vandut 13,93% din Zimtub catre Flamboyant Ventures Belize, pentru a-si diminua participatia sub pragul de 33%, care o obliga la initierea unei oferte de preluare.

In prezent, Interagro detine impreuna cu Intergaz 32,99% din capitalul Zimtub, in vreme ce Stelian Dragomir controleaza 18,34%, iar Flamboyant Ventures LTD are o participatie de 13,93%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri