Comisia Juridica din Senat a amanat miercuri avizarea initiativei legislative ce prevede eliminarea pragului de detinere de 1% la SIF-uri, invocand lipsa unui punct de vedere al guvernului, dupa ce initiativa a fost amanata si marti, din lipsa de cvorum, si va fi rediscutata saptamana viitoare.
"S-a amanat pentru saptamana viitoare. S-a pretextat lipsa unui aviz de la Ministerul de Finante, desi exista aviz de la CNVM, de la Ministerul Justitiei si, desi aceasta comisie juridica nu trebuie decat sa dea un aviz, sa spuna da sau nu, presedintele nu a vrut sa supuna la vot in aceasta comisie, ci a invocat tot felul de pretexte", a declarat, miercuri, pentru NewsIn, senatorul Ovidiu Marian, potrivit NewsIn.

"Probabil, ca urmare a lobby-ului facut de presedintii de SIF-uri se va face in asa fel incat sa se taraganeze la nesfarsit acordarea unui simplu aviz. Insa, pana la urma, tot vor trebui sa-l supuna votului, ori ca-i da, ori ca-i ba", a adaugat Ovidiu Marian.

Dupa avizarea proiectului de lege, acesta ar urma sa fie introdus pe ordinea de zi a Parlamentului, pentru a intra in dezbatere.

In luna iunie, mai multi senatori si deputati, in frunte cu Ovidiu Marian, au redactat o propunere legislativa pentru ridicarea pragului de detinere de 1% la societatile de investitii financiare (SIF).

Propunerea vine in contextul in care, anterior, Curtea Constitutionala a respins exceptia de neconstitutionalitate cu privire la pragul de detinere de 1% din capitalul societatilor de investitii financiare, dupa ce decizia fusese amanata la termenele din 2 iunie, 16 iunie si 7 iulie.

Firma Comrimet, unul dintre actionarii SIF Oltenia, a ridicat exceptia de neconstitutionalitate a pragului de detinere la SIF-uri, in cadrul unui proces pe care il avea cu societatea de investitii, judecat la Tribunalul Dolj.

Potrivit legislatiei in vigoare, investitorii nu pot detine mai mult de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare (SIF).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri