Societatea de brokeraj Intercapital Invest va cumpara 99,99% din actiunile Investica Asset Management, detinuta de senatorul UDMR Verestoy Attila, dupa incheierea unui acord cu actionarii societatii de administrare a investitiilor (SAI), conditionat de obtinerea tuturor aprobarilor necesare, anunta firma de brokeraj. Tranzactia este o premiera pe piata de capital locala, fiind pentru prima data cand un broker cumpara un administrator de fond de investitii.
Prin achizitia SAI Investica Asset Management, Intercapital extinde gama de produse si servicii financiare oferite investitorilor, valorificand si experienta anterioara in analiza fondurilor de investitii, prin realizarea de proiecte comune cu SAI-uri si prin publicarea indicelui Fondurilor Mutuale din Romania (IFM), singurul instrument de analiza a fondurilor deschise de investitii din Romania.

Din culisele tranzactiei Intercapital - Investica

"Achizitia Investica reprezinta un pas important in directia dezvoltarii companiei noastre. Aceasta va duce la crearea unui grup integrat de furnizori de servicii de intermediere si de administrare a activelor, coordonat de Intercapital Invest. Ma bucur ca vom avea ocazia sa oferim investitorilor produse noi si interesante, folosind experienta si reputatia Investica alaturi de strategia Intercapital Invest orientata spre inovatie si performanta", a declarat Razvan Pasol (foto), directorul Intercapital Invest.

Ca urmare a acestei achizitii, Intercapital urmeaza sa obtina 99,99% din actiunile SAI Investica Asset Management, care administreaza doua fonduri: Investica Altius, fond deschis, si fondul inchis Infinity.

Compania a anuntat ca Leonard Visan isi va pastra pozitia de director general in cadrul SAI.

"Investitia Intercapital Invest face ca SAI Investica Asset Management sa se alature uneia dintre cele mai mari companii independente de brokeraj din Romania. Reputatia de care se bucura aceasta, accesul la una dintre cele mai extinse baze de clienti de pe piata, precum si infrastructura pusa la dispozitia clientilor sunt ingredientele de care Investica avea nevoie pentru a dezvolta viziunea sa de business", sustine Leonard Visan, director general Investica Asset Management.


Miscare strategica pe piata financiara: Aviva a cumparat Certinvest

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri