Actionarii asiguratorului Ardaf Bucuresti (ARDF) au subscris 98,88% din titlurile emise pentru majorarea capitalului cu 200 milioane lei, pana la 309 milioane lei, dupa a doua etapa a operatiunii.
Pentru majorarea capitalului, Ardaf a emis 2 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, conform NewsIn.

In prima etapa a operatiunii, actionarii asiguratorului Ardaf au subscris 1,93 miliarde actiuni, reprezentand 96,5% din titlurile emise pentru majorarea capitalului cu 200 milioane lei. In a doua etapa au fost subscrise 47,543 milioane actiuni.

In urma celor doua etape ale majorarii, capitalul social subscris si varsat este de 306,76 milioane lei, divizat in 3,067 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei fiecare, potrivit companiei.

Majorarea capitalului social a fost realizata, in prima faza, prin compensarea unei creante de 37 milioane euro, la care se adauga si dobanda aferenta, pe care o detine actionarul majoritar Iberian Structured Investments, controlat de grupul Generali.

Majorarea capitalului Ardaf a fost aprobata in AGA la jumatatea lunii iulie.
Iberian Structured Investments, actionarul majoritar al Ardaf, a achizitionat recent 16,87% din capitalul companiei de la micii actionari, carora le-a oferit 20,23 milioane lei pentru actiuni in cadrul ofertei publice de preluare incheiate pe 3 iulie. In urma ofertei, Generali PPF a ajuns sa detina in mod indirect 98,87% din Ardaf.

Ardaf a inregistrat pierderi de 48,6 milioane lei in primul semestru al acestui an, de aproape patru ori mai mari decat in acelasi interval al anului trecut.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri