Bursa de Valori din Londra (LSE) ia in considerare fuziuni si achizitii pentru a-si dezvolta business-ul si cu scopul de a reduce costurile cu angajatii, a declarat Xavier Rolet, CEO-ul institutiei, citat de Reuters.
Fostul bancher Lehman Brothers, care a preluat functia de director al bursei in luna mai, a afirmat ca este in cautarea unor masuri de dezvoltare ce includ parteneriate si achizitii, informeaza MarketWatch.

“Vrem sa fim ofensivi, nu sa ne aparam”, a declarat Rolet, adaugand ca posibilele parteneriate si fuziuni nu implica neaparat si alti operatori de piata.

In ultimele trei luni, LSE a purtat discutii despre posibile parteneriate cu Bursa de Valori MCX din India, Bursa din Varsovia, casa de decontare-compensare European Multilateral Clearing Facility (EMCF) si platforma de tranzactionare Turquoise.

Desi Rolet nu dat detalii despre natura colaborarilor, Doug Webb, directorul financiar al Bursei, a afirmat ca grupul detine 300 milioane de lire sterlina pentru astfel de acorduri.

Bursa si-a redus numarul angajatilor cu 12%, pe fondul eforturilor de a reduce costurile.

Bursa estimeaza ca va obtine reduceri de costuri de 21 milioane de lire sterline pana la finalul anului financiar 2012, datorita trecerii pe platforma de tranzactionare MillenniumIT.

Din septembrie, bursa a aplicat o structura de comisionare foarte simplificata, prin care toate tipurile de intermediari vor plati mai putin decat vor tranzactiona. Astfel taxa minima perceputa pe tranzactie va scadea de la 25 de lire sterline la 10 lire.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri