Aviva Investors, grup global detinut de catre Aviva plc., a implinit un an de la integrarea celor opt companii existente in toata lumea intr-o entitate unitara si are sub administrare active de 262 miliarde euro, se arata intr-un comunicat al fondului.
Pana la finalul lunii iunie, Aviva Investors avea operatiuni in 15 tari si peste 1.330 de angajati.

“In ciuda faptului ca ne-am lansat ca un «start-up» global de asset management, in vremuri de criza fara precedent, am avut realizari importante”, a declarat Alain Dromer, directorul executiv al Aviva Investors.

Printre realizarile Aviva Investor in primul an se numara realinierea proceselor de investitii in jurul solutiilor investitionale globale cu randamente ridicate si prima lansare a unui produs transfortalier - Aviva Investors Global Yield Bond Fund.

Aviva Investors este prezent si pe piata fondurilor de investitii din Romania prin patru fonduri mutuale si 2 inchise, ce administreaza active de 42,9 milioane lei (10,2 milioane euro).

Grupul Aviva a achizitionat 99,82% din actiunile companiei de administrare a activelor Certinvest, in septembrie 2007, si detinea la acea data active de 24 milioane euro si doar patru fonduri mutuale.

La nivel local, printre principalele realizari de numara lansarea unui fond inchis specializat in investitii in efecte de comert – Aviva Investors Leader -, si administrarea celui mai performant din piata in ultimele 12 luni, Aviva Investors Orizont ce a obtinut in randament de 18,8%.

Cititi si In ciuda crizei, Aviva Investors pregateste lansarea unor produse strategice

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri