Raiffeisen Bank si Raiffeisen Asset Management lanseaza un pachet de economisire-investire, format dintr-un depozit cu dobanda majorata si plasamente in fondul cu capital protejat Confort, a anuntat administratorul de fond.
Perioada de subscriere se va incheia pe 25 octombrie, clientii avand posibilitatea de a constitui depozite in lei sau euro, cu dobanzi mai mari fata de cele din piata.

“Pierderile din trecut au lasat urme importante in memoria investitorilor romani si aversiunea lor la risc este foarte ridicata. Am observat si pe alte piete ca acest tip de produs este foarte cautat, mai ales ca exista suficiente perspective sa isi arate virtutile si pe o piata in crestere”, a declarat Mihail Ion (foto), presedintele RAM.

Depozitele se pot constitui pe o scadenta de trei luni, iar dobanzile ajung pana la 10%, in functie de suma. Mai mult, pentru sumele mai mari de 40.000 de euro se adauga o dobanda cu 1,2% mai mare fata de cotatiile la depozitele negociate.

Raiffeisen Confort este primul fond cu capital protejat din Romania iar strategia investitionala are ca obiectiv protejarea sumelor investite impotriva pierderilor, adica atingerea unei valori a unitatii de fond cel putin egala cu valoarea initiala.

Fondul a incheiat prima perioada investitionala de doi ani, fiind lansat in septembrie 2007 si a inregistrat o crestere a valorii de fond de 6,8% de la lansare, in conditiile in care indicele BET-XT a scazut cu peste 63% in acelasi interval.

In prezent, fondul are aproximativ 300 de investitori. Mihail Ion se asteapta la o crestere semnificativa in timpul perioadei de subscriere, fiind cel mai avantajos moment de investire intr-un astfel de fond.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri