Cererea formulata de Amonil Slobozia (AMO) catre Chemgas Holding Corporation, de a amana executarea silita a unor active ale combinatului, a fost respinsa de catre actionarul majoritar al creditorului, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Astfel, executarea silita pentru plata celor 57,13 milioane lei (13,3 milioane euro) va incepe maine.

Informatia nu a fost primita bine de investitori, care au impins cotatia actiunilor cu 8,12% mai jos, pana la pretul de 0,0181 lei, in cea de-a doua ora a sedintei de tranzactionare. Scaderea are loc in urma unor tranzactii de 5,29 milioane actiuni pe un rulaj de doar 97.518 lei.

La licitatie vor fi scoase la vanzare platforma de productie a ingrasamintelor, doua spatii comerciale, un camin de nefamilisti, apartamente de serviciu, o baza sportiva si o alta platforma dezafectata, care producea Furfurol.

Salink Limited, actionar minoritar la Amonil, a solicitat spre finalul lunii septembrie intrunirea actionarilor pentru a aproba majorarea capitalului societatii cu suma echivalenta cu datoria pe care o detine fata de Chemgas Holding Corporation.

Compania are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Principalii actionari ai companiei sunt Zalois Ltd, din insulele Belize, cu 32,19% din capitalul social, Jovline Ltd, cu 18,22%, in timp ce Salink Limited are o participatie de 13,54%. De asemenea, firma Eurom Trade & Invest detine 5,07% din actiuni.

Capitalizarea societatii este de 21,9 milioane lei (5,12 milioane euro) conform ultimei cotatii de 0,0197 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri