Intr-o perioada plina de evenimente, Bursa inchide sedinta cu o evolutie usor nehotarata, intre cresteri pe BET-FI si scaderi pe restul cotatiilor. Dupa caderea guvernului anuntata ieri, Bursa a crescut usor, preturile avand deja vestea incorporate in pret. In acelasi timp, specialistii se asteapta la influente minore dupa prelungirea programului de tranzactionare cu 10 minute.
Specialistii spun ca vestea caderii guvernului va provoca o stare de incertitudine, concretizata intr-o stare de asteptare a investitorilor, lichiditate scazuta si evolutii incerte.

Astfel, indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 0,64%, in timp ce indicele compozit, BET-C, a coborat cu 0,52%.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a castigat 1,11%, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a coborat cu 0,66%.

Incepand de astazi, Bursa de Valori Bucuresti a modificat programul de tranzactionare cu 10 minute prin reducerea perioadei de preinchidere la 5 minute.

“Influenta asupra pietei va fi foarte redusa, pentru ca este vorba de o perioada de timp foarte scurta”, a declarat directorul adjunct al Intercapital Invest, Adi Lupsan (foto).

Pe de alta parte, Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest Focsani spune ca aceasta miscare este pe beneficiul pietei, pentru ca 15 minute de preinchidere erau prea mult.

Ieri, indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a stagnat la 439,61 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 1,27%.

In piata de la Bucuresti, actiunile SIF au fost dn nou cele mai cautate de investitori, avand cele mai mari rulaje din piata.

Astfel, titlurile SIF Oltenia (SIF5) au generat prima lichiditate din piata, de 5,35 milioane lei, iar cotatia a stagnat la nivelul de 1,17 lei.

Actiunile SIF Moldova (SIF2) au urmat cu tranzactii in valoare de 2,62 milioane lei, dar spre deosebire de SIF5 s-au scumpit semnificativ, cu 1,90%.

In sectorul bancar, actiunile BRD SocGen (BRD) s-au depreciat cu 0,79%, in urma unor schimburi de 1,9 milioane lei.

Pe de alta parte, titlurile Bancii Transilvania (TLV) au stagnat la cotatia de 1,62 lei, pe un rulaj de 890.520 lei.

Pe sectorul energetic, actiunile Dafora Medias (DAFR) s-au scumpit cu 1,92%, la 0,1060 lei, pe o lichiditate de 456.616 lei, in timp ce titlurile Rompetrol Rafinare (RRC) au pierdut 2,91%, ultima tranzactie fiind realizata la pretul de 0,0601 lei, iar rulajul a insumat doar 400.000 lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri