Bursa din Sibiu amana lansarea oficiala a noii platforme de tranzactionare pentru inceputul anului viitor, a declarat Teodor Ancuta (foto), presedintele Sibex, pentru Wall-Street.
Utilizarea platformei GlobalVision, furnizata de catre compania Trayport si anuntata inca din luna aprilie, va fi amanata pana la inceputul anului viitor, in prima parte a lunii ianuarie.

“Sistemul este gata, brokerii il testeaza deja si totul functioneaza bine. Dar vreau sa fie lansata la inceputul anului, pentru ca asa trebuie incepute toate lucrurile noi”, a declarat Ancuta.

El sustine ca primeste foarte multe cereri de la brokeri, pentru a utiliza GlobalVision, dar vrea sa fie sigur ca lucrurile vor functiona foarte bine, mai ales ca permite accesul international, “de la bursa din Chicago pana la cea din Noua Zeelanda”.

Initial, oficialii Sibex anuntasera lansarea pentru luna iunie, moment amanat pentru septembrie si, acum, pana anul viitor.

Din septembrie, brokerii si investitorii pot testa gratuit noua platforma de tranzactionare prin deschiderea unor conturi virtuale pentru familiarizarea cu functionalitatile acesteia.

Sibex isi listeaza propriile actiuni in decembrie




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri