Proiectul de lege ce viza majorarea pragului de detinere la SIF nu a intrat luni in dezbaterea senatorilor, fiind sanse ca acesta sa fie adoptat tacit, insa odata ajuns la Camera Deputatilor ar putea suferi noi modificari, a spus, citat de NewsIn, Ovidiu Marian, unul dintre initiatorii proiectului.
"Propunerea de ridicare a pragului de detinere la SIF-uri nu a apucat sa fie discutata de catre senatori, dezbaterea fiind amanata", a spus Ovidiu Marian, senator PD-L.

Propunerea de modificare a legii pietei de capital, in privinta limitei de detinere la SIF-uri, era ultima pe ordinea de zi a Senatului, ceea ce ii dadea sanse minime sa intre in dezbatere. Astfel, proiectul poate fi adoptat tacit, daca nu va intra in dezbatere pana in 19 noiembrie, ceea ce inseamna ca va ajunge la Camera Deputatilor in forma lui initiala, care prevedea eliminarea limitei de detinere la societatile de investitii.

"Proiectul de lege are termen pe 19 noiembrie si, daca nu va fi dezbatut in Senat pana atunci, va fi aprobat tacit asa cum a fost el depus de initiatorii lui, adica fara amendamentele introduse recent, urmand ca dezbaterile sa fie continuate la Camera Deputatilor", explica Ovidiu Marian.

"As fi preferat sa existe o dezbatere pe marginea acestui proiect, pentru ca este un subiect important si interesant. Daca ar fi adoptat tacit, ar fi o victorie fara merite. Ar fi fost mult mai bine sa avem o dezbatere pentru a putea trage si unele concluzii", completeaza el.

Senatorul mentioneaza ca odata ajuns la Camera Deputatilor, proiectul de lege poate suferi din nou modificari in comisii, ceea ce inseamna ca pot fi aduse noi amendamente care sa impuna alte praguri de detinere.

"Aici este ciudatenia celor doua camere, pentru ca degeaba este Senatul prima camera sesizata, daca in acest caz Camera Deputatilor este cea care decide. Astfel, indiferent ce decizie ia Senatul, ea poate fi modificata de camera decizionala", comenteaza Ovidiu Marian.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri