Broker Cluj (BRK) a raportat la noua luni un profit net de 5 milioane lei (1,18 milioane euro), in crestere cu 45% fata de cel din perioada similara a anului 2008, performanta fiind sustinuta de anularea unor provizioane si de reducerea cheltuielilor cu 86%, a informat casa de brokeraj.
Firma de brokeraj a anuntat ca a anulat provizioane in valoare de 17,1 milioane de lei constituite la sfarsitul anului 2008 pentru o parte dintre detinerile financiare, acesta fiind factorul determinant pentru performanta din primele noua luni ale acestui an.

"Decizia Consiliului de Administratie de a apela la o noua echipa manageriala a fost benefica, deoarece in primele noua luni ale acestui an SSIF Broker a obtinut un profit de 5 milioane de lei, dupa ce la finalul primului trimestru inregistra o pierdere de aproape 2,3 milioane de lei", a declarat presedintele Broker, Anton Ionescu, citat de NewsIn.

Broker Cluj a incheiat primele noua luni din 2008 cu un rezultat net de 3,45 milioane lei. Casa de brokeraj ar putea inregistra un profit de 7-10 milioane lei in 2009, in conditiile in care piata de capital nu va fi afectata de fluctuatii negative majore.

"Am anulat partial provizioanele constituite in 2008 si astfel am obtinut un profit de aproape cinci milioane de lei la sfarsitul lunii septembrie. Estimez ca pana la finele anului, daca piata nu va fi afectata de fluctuatii negative majore, profitul SSIF Broker ar putea creste cu inca 2-4 milioane de lei", a spus directorul general al Broker Cluj, Grigore Chis (foto), intr-un comunicat transmis Bursei.

Provizioanele constituite de SSIF Broker SA la finele anului 2008 au fost in valoare de peste 66 milioane lei, reprezentand diferenta dintre valoarea portofoliului de actiuni detinute la 31 decembrie 2008, si valoarea de la data achizitiei acestora, potrivit comunicatului.

De asemenea, activele nete ale Broker Cluj au ajuns la sfarsitul lunii septembrie la 79,6 milioane lei, in crestere cu 11% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul anului 2008, de 71,27 milioane lei.

Firma de brokeraj a reusit sa isi reduca cheltuielile totale cu 86% in perioada ianuarie - septembrie 2009 de la 13,13 milioane lei, la 1,88 milioane lei (444.000 euro). Pe de alta parte, veniturile companiei s-au diminuat cu 59%, pana la 6,88 milioane lei (1,63 milioane euro), comparativ cu incasarile din perioada similara a anului trecut, de 16,71 milioane lei.

Titlurile Broker Cluj sunt listate la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Compania are o valoare de piata de 65,42 milioane lei (15,25 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,2260 lei, stabilita in sedinta bursiera de vineri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri