Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a schimbat dispunerea de masuri privind cumulul de functii in cadrul societatilor care activeaza pe piata de capital si sunt supravegheate de catre institutie.
Astfel, Comisia a decis ca majoritatea administratorilor unui operator de piata nu pot fi membri in consiliul de administratie sau conducatori ai unui depozitar central, ai unei case de compensare sau ai Fondului de Compensare a Investitorilor.

De asemenea, persoanele care sunt membrii in consiliul de administratie al unui intermediar pot detine concomitent calitatea de administrator la cel mult alte doua entitati autorizate de catre CNVM.

Totodata, operatorii de piata vor trebui sa ia masurile necesare astfel incat actele constitutive proprii sa contina dispozitii privind evitarea conflictului de interese, in cazul in care un membru al consiliului de administratie este concomitent si administrator al altor entitati autorizate de Comisie.

"Entitatile autorizate de CNVM au obligatia sa elimine din actele constitutive si, dupa caz, din regulamentele de organizare si functionare dispozitiile care prevad atribuirea de drept a unui loc in consiliul de administratie pentru un anumit actionar sau pentru o anumita entitate si orice dispozitii similare acestora", mai indica documentul CNVM.

La finalul lunii octombrie 2009, arbitrul pietei a decis ca entitatile supravegheate nu pot angaja sau colabora cu persoane carora li s-a interzis sa activeze pe piata de capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri