Noua era incepe la Bursa: Consiliul de Administratie a fost validat

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) i-a validat, luni, pe noii membri ai Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a declarat pentru Mediafax comisarul CNVM Lorand Kralik.

Update ora 14:15: Informatia a fost confirmata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, printr-un comunicat. Astfel, validarea Consiliului a fost individuala, pentru fiecare membru a fost emisa decizie. De asemenea, CNVM a emis si decizia de autorizare a modificarii componentei Consiliului de Administratie.

Noul Consiliu de Administratie a fost ales in 9 ianuarie, iar din cei noua membri, sase fac parte din "grupul bancilor", care l-a sustinut pe noul presedinte CA Lucian Anghel. El este, totodata, economistul sef si directorul Directiei Strategie din BCR.

"Grupul bancilor" este reprezentat in CA si de Valerian Ionescu (BCR), Adrian Lupsan (director general adjunct la Intercapital Invest), Narcisa Oprea (Schoenherr si Asociatii), Schroll Matjaz (reprezentant al Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea) si juristul Robert Cosmin Pana (consilier la firma de brokeraj Swiss Capital si fost angajat al BVB si al Depozitarului Central).

Ceilalti trei administratori sunt fostul presedinte CA Stere Farmache, Dan Paul (presedintele Asociatiei Brokerilor) si Octavian Molnar (IFB Finwest).

Adunarea Generala a Actionarilor BVB de la inceputul lunii ianuarie va ramane mult timp in istoria pietei de capital locale, din mai multe motive. Stere Farmache a fost detronat de economistul-sef al BCR, iar grupul de banci coagulat in jurul Erste detine majoritatea in Consiliul de Administratie. Daca aceasta schimbare este de bun augur sau nu, vom vedea la primul bilant al boardului, care nu are o misiune deloc usoara.

Cel putin la nivel declarativ, piata sustine noul Consiliu condus de Lucian Anghel. In privinta asteptarilor, se doreste punerea in practica a teoriilor „predate” la nesfarsit in ultimii zece ani.

Citeste si Bursa are nevoie urgenta de schimbare. Altfel, suntem o generatie pierduta!


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri