Segmentul futures de la Sibex a avut o evolutie spectaculoasa in sedinta de ieri, volumul de contracte majorandu-se cu 66%, la 15.617 contracte, in timp ce lichiditatea a urcat la 28,75 milioane lei (7,05 mil. euro).
Cresterea rulajului a avut ca argument major continuarea evolutiei ascendente de pe segmentul financiar, unde DESIF5 au marcat plusuri pentru toate scadentele, pe fondul asteptarii rezultatelor din Camera Deputatilor.

Contractele futures pe actiunile SIF Oltenia (DESIF5) au crescut cu 0,61 bani, pentru luna martie, la 1,6357 lei/actiune. Pentru iunie, derivatele si-au majorat pretul cu 2,44 bani, la 1,6799 lei. Cresteri au fost inregistrate si pe scadentele septembrie si decembrie, cu 3, respectiv 1,1 bani, la pretul de 1,72 lei si 1,76 lei.

“Un alt motiv foarte important a fost si terenul larg de manevra avut de speculatori, pe fondul miscarilor generoase, intrucat, dupa ce in majoritatea timpului cotatiile au crescut constant, in partea a doua a zilei, mai exact cu circa o ora inainte spre final, a avut loc o coborare brusca de la maximele atinse pana la valori negative, cotatiile revenind apoi rapid pe plus, dar la valori inferioare cresterilor anterioare”, se indica in comunicatul Sibex.

In piata derivatelor valutare, perechea EURO/RON a atras 341 de contracte. Moneda unica europeana a revenit usor pe plus pentru scadenta martie, castigand 0,18 bani, pana la 4,1118 lei, insa pentru scadentele din iunie si septembrie, euro a scazut la 4,1375 lei, respectiv 4,1651 lei.

Derivatele pe indicele Dow Jones (DEDIJA_RON) au atras 310 contracte, cel mai bun volum de la lansarea instrumentelor. Pentru scadenta martie, indicele a fost evaluat la 10.152 puncte, in urcare cu 42 puncte, in timp ce pentru iunie, valoarea DEDJIA a scazut cu 50 puncte pana la 10.150.

Actiunile Sibex (SBX) au oscilat intre un interval de 1,7 si 1,8 lei/actiune, pentru a inchide la ultima valoare, in stationare fata de sedinta de luni, pe un rulaj de 13.300 de titluri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri