Fondul Proprietatea si Franklin Templeton Investment Management au semnat ieri contractul de administrare a FP, a anuntat compania.
Franklin Templeton este una dintre cele mai mari companii financiare internationale, ce gestioneaza peste 30 de miliarde de dolari in pietele emergente, cu o echipa de 39 de directori de portofoliu, analisti si specialisti care lucreaza in cele 15 birouri situate in toata lumea. Compania este deja o prezenta puternica in Europa Centrala si de Est, cu organizatii active in Moscova, Varsovia, Budapesta, Viena, Istanbul si Bucuresti.

La sfarsitul lunii februarie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat contractul de administrare a Fondului Proprietatea de catre Franklin Templeton, dupa aprobarea anterioara a actionarilor.

”In urma cu aproape cinci ani, in calitate de ministru al finantelor, am sustinut ca, in legea de infiintare a Fondului Proprietatea, sa fie introdusa ideea alegerii administratorului printr-o licitatie internationala. Ma bucur ca astazi s-a semnat contractul de administrare cu una dintre cele mai prestigioase firme din lumea finantelor. Sunt sigur ca intrarea Franklin Templeton in Romania va avea ca efect si cresterea valorii actiunilor Fondului Proprietatea, dar si un interes crescut pentru Romania al altor investitori”, a declarat Ionut Popescu (foto), directorul general al FP.

David Smart, responsabilul international al FTIM pentru fonduri suverane si afaceri supranationale a explicat ca acest contract este unul din cele mai mari si prestigioase mandate ale companiei din Europa de Est.

“Aceasta numire atesta expertiza companiei Franklin Templeton in pietele emergente si experienta indelungata privind fondurile suverane din intreaga lume. Dupa numirea oficiala in pozitia de administrator, prioritatea noastra este listarea Fondului Proprietatea pe Bursa de la Bucuresti si promovarea lui internationala, ca un vehicol atractiv pentru investitii, reflectand evolutia pozitiva a pietei de capital romanesti”, a mai adaugat acesta.

Fondul Proprietatea va beneficia de o echipa de administratori stabilita in Romania si condusa de Mark Mobius - autoritate recunoscuta in domeniul investitiilor in pietele emergente, cu o experienta de peste 30 de ani in administrare de valori si investitii instituttonale si profesionale, pe tot globul.

”Romania este un punct luminos pe harta pietelor emegente, cu un potential imens in diverse domenii. Echipa Franklin Templeton a investit in Romania deja de cativa ani, ceva mai inainte ca ea sa fie descoperita ca zona interesanta. Sansa de a plasa investitii in mai multe domenii economice este excelenta, astfel incat investitorii locali si cei internationali ar putea participa la cladirea unui viitor promitator pentru Romania”, a declarat Mobius.

Fondul Proprietatea este un fond inchis de investitii, cu active de aproximativ 2,4 miliarde de euro, infiintat in 2005 cu scopul de a compensa proprietatile private confiscate abuziv de regimul comunist.

Citeste si Cel mai dorit emitent, mai aproape de listare. 2010, un termen realist?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri