Fondurile de pensii private vor administra active in valoare de 1 miliard de euro pana la finalul acestui an, estimeaza Radu Craciun, director de investitii al Eureko Pensii, insa piata de capital din Romania nu este suficient de dezvoltata pentru a suporta asemenea sume.
[Update] Craciun, Eureko Pensii: Imi doresc o supraveghere mai stricta a pietei de capital

Piata de capital din Romania trebuie sa isi accelereze ritmul de dezvoltare daca vrea sa devina atractiva pentru fondurile de pensii private, in conditiile in care, in prezent, lichiditatea redusa a pietei impiedica fondurile sa fie mai active.

"Pariul meu este ca pana la sfarsitul acestui an fondurile de pensii private vor avea active estimate de 1 miliard euro, iar pana la finalul lui 2012 acestea vor creste la 2,2 miliarde euro. Insa, ritmul in care cresc activele fondurilor de pensii private este mult mai mare decat ritmul in care se dezvolta piata de capital din Romania", a declarat Radu Craciun, director de investitii Eureko Pensii, in cadrul conferintei "Maturizarea pietei de capital romanesti", organizata de wall-street.ro si Intercapital Invest.

Radu Craciun a explicat ca expunerea fondurilor de pensii pe pietele de capital a fost de circa 12-13% la finalul lunii martie 2010, in crestere fata de 10% la sfarsitul lui 2009 si circa 1% acum un an.

"Aceasta expunere este pe pietele de capital, nu integral pe piata de capital din Romania. Este capabila piata de capital autohtona sa absoarba asemenea sume (n.r. activele gestionate de fondurile de pensii private)? Piata de capital locala se vede, din partea fondurilor de pensii, din ce in ce mai mica, cu o capitalizare redusa", a adaugat directorul de investitii al Eureko Pensii.

Maturizarea pietei de capital romanesti

Cotidianul online de business wall-street.ro si casa de brokeraj Intercapital Invest organizeaza la aceasta ora conferinta "Maturizarea pietei de capital - Intrebari si raspunsuri".

Evenimentul se adreseaza exclusiv investitorilor de pe piata de capital, interesati sa discute cu invitatii problemele si solutiile pentntru maturizarea bursei romanesti.

Va invitam aici sa transmiteti speakerilor intrebarile dumneavoastra.


Radu Craciun, Eureko Pensii: 5 raspunsuri despre piata de capital

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri