Teodor Ancuta (foto), presedintele Bursei din Sibiu, a fost inlocuit din functia de presedinte al Depozitarului Sibex cu Constantin Dichel, avocat al bursei, potrivit hotararilor actionarilor.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a dispus la inceputul anului o serie de masuri ce prevad cumulul de functii in cadrul institutiilor de pe piata de capital. Astfel, CNVM a hotarat ca majoritatea administratorilor unui operator de piata nu pot fi membri in consiliul de administratie sau conducatori ai unui depozitar central, ai unei case de compensare sau ai Fondului de Compensare a Investitorilor.

De asemenea, actionarii Depozitarului Sibex au decis majorarea capitalului social cu suma de 960.000 lei prin incorporarea rezervelor constituite din profitul din 2009. Societatea va emite 9.600 de actiuni cu o valoare nominala de 100 lei/actiune ce vor fi alocate gratuit actionarilor cu o rata de 8 actiuni noi la 100 detinute anterior, potrivit unui comunicat remis presei.

Totodata, s-a mai aprobat si completarea obiectului secundar de activitare al Depozitarului, pentru a putea sa inchirieze bunurilor imobiliare proprii.

Printre propunerile aprobate se mai afla si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an si modificarea unor tarife si comisioane percepute de Depozitarul Sibex.

Depozitarul Sibex a fost infiintat in vara anului 2009, iar principalii actionari sunt Bursa din Sibiu si cele cinci societati de investitii financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri