Actionarii BRD Groupe Societe Generale (BRD) au aprobat o emisiune de obligatiuni in valoare maxima de 600 milioane euro in perioada 2010-2011, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Durata maxima a emisiunii va fi de 10 ani si va avea ca moneda lei, euro sau alte valute din statele din grupul G7. Rata dobanzii va fi fixa sau flotanta, in functie de un bechmark oficial. Valoarea nominala va fi cuprinsa intre 1.000 si 100.000 echivalent euro.

Actionarii au mai aprobat si valoarea dividendului ce va fi acordat, de 0,27947 lei/actiune.

Institutia bancara se asteapta la un rezultat net stabil sau in usoara crestere in acest an, pentru grupul format din BRD, Sogelease si BRD Finance. In 2009, grupul format din cele trei companii a obtinut un profit net de 799 milioane lei.

Grupul francez Societe Generale este principalul actionar al BRD, cu o detinere de actiuni de aproape 60%, in timp ce societatile de investitii financiare (SIF) si alti actionari controleaza aproximativ 40% din titlurile BRD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri