Conform directivei europene MiFID, o piata reglementata este o bursa de valori mobiliare care se supune unor reguli, insa multe dintre companiile de Rasdaq nu indeplinesc conditiile necesare pentru a ramane la tranzactionare, a declarat Gabriela Anghelache, presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.
Printre conditiile cuprinse in directiva europeana se afla un nivel de capitalizare sau capital social de peste 1 milion de euro si un free-float de 25%.

“Faptul ca nu intregul Rasdaq poate fi reglementat este o falsa problema. Rasdaq-ul este o piata cu reguli, este si va fi reglementat. Daca unele companii nu indeplinesc conditiile necesare pentru a ramane la tranzactionare se vor muta pe o alta piata”, a declarat Gabriela Anghelache, in cadrul unei conferinte organizate de ziarul “Bursa”.

“Nu putem risca sa avem companii listate pe o piata reglementata care nu respecta conditiile de tranzactionare”, a completat sefa arbitrului pietei de capital.

Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, a afirmat ca societatile de pe Rasdaq ar trebui sa fie impartite in doua categorii, cele care care indeplinesc conditiile sa fie pe o piata reglementata, iar celelalte pe un sistem alternativ de tranzactionare.

“Noua lege a pietei de capital presupune ca societatile care indeplinesc criteriile sa ramana pe piata reglementata si restul sa treaca pe un sistem alternativ. In prezent, sunt circa 300 de companii care merita sa intre in atentia investitorilor institutionali ca fondurile de pensii si cele de investitii”, a spus Dan Paul.

Statutul pietei Rasdaq reprezinta o disputa intre brokeri, investitori si arbitrul pietei de capital din 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri