Bursa de Valori Bucuresti a reusit sa inchida sedinta de tranzactionare pe teritoriul pozitiv, cu cresteri usoare, dupa evolutia negativa din timpul zilei, insa rulajul pietei continua sa inregistreze o scadere.
Lichiditatea pietei de actiuni a scazut la 20,23 milioane lei (4,79 mil. euro), iar rulajul total al BVB a fost de 20,3 milioane lei (4,8 mil. lei).

“Fundamental situatia se mentine complicata, iar din punct de vedere conjuctural am putea sa mai vedem sedinte pe teritoriul pozitiv pe piata locala, dar trendul va ramane descendent. Investitorii sunt in expectativa privind situatia de pe plan international, unde lucrurile s-au mai calmat in ultimele saptamani, insa persista ingrijorarile privind economia globala”, a declarat Andrei Radulescu (foto), analist la Target Capital, pentru Wall-Street.

Indicele BET
, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a urcat cu 0,34%, pana la 5.192,51 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a castigat 0,37%, pana la 3.052,99 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a depreciat cu 0,25%, pana la 22.923,64 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a urcat cu 0,49%, ajungand la 10.472,04 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,06%, la 480,18 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a urcat cu 0,64%, pana la 738,65 puncte.

“Pe termen scurt, investitorii vor avea o atitudine de wait and see”


BRD SocGen (BRD) a atras, din nou, cel mai mare rulaj din piata, de 4,05 milioane lei, iar pretul actiunilor a urcat cu 1,69%, la 12 lei, in timp ce titlurile Bancii Transilvania (TLV) au scazut cu 1,96%, la 1,5 lei, pe schimburi de 1,97 milioane lei lei.

“Pe termen scurt, pana la sezonul de raportari, cred ca investitorii vor avea o atitudine de asteptare si vor sta cu ochii pe evolutiile din SUA. Dupa sezonul de raportari, vom asista la o perioada destul de agitata”, sustine Radulescu.

Titlurile SIF Oltenia (SIF5) au inchis in stagnare la cotatia de 1,37 lei, pe schimburi de 2,45 milioane lei, iar actiunile SIF Moldova (SIF2) au pierdut 0,94%, la pretul de 1,05 lei, pe tranzactii de 1,9 milioane lei.

Din sectorul energetic s-au remarcat titlurile OMV Petrom (SNP), care au urcat cu 1,27%, la pretul de 0,32 lei, pe o lichiditate de 1,03 milioane lei, in timp ce actiunile Transgaz (TGN) au castigat 1,43%, ajungand la 234 lei, pe schimburi de 934.800 lei.

In timpul sedintei au avut loc trei tranzactii de tip deal cu titlurilr SIF Oltenia, Transelectrica (TEL) si SIF Moldova, in valoare totala de 4,27 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri