Depozitarul Central va distribui, in lunile septembrie si octombrie, dividendele Societatii de Investitii Financiare Moldova (SIF2), utiliand serviciul national lansat recent de institutie.
Depozitarul a anuntat ca va distribui dividendele aferente anului trecut si cele neincasate din anii 2008 si 2007, prin intermediul tuturor oficiilor si ghiseelor Companiei Nationale Posta Romana, de pe intreg teritoriul tarii.

Totodata, serviciul national de distribuire a dividendelor va putea permite, in scurt timp, tuturor actionarilor ca odata cu ridicarea sumelor respective sa poata depune solicitari cu privire la actualizarea de date personale in registrul actionarilor.

„Faptul ca un emitent de talia SIF Moldova a apelat la serviciul national de distribuire a dividendelor, conceput de catre Depozitarul Central si devenit complet operational la jumatatea lunii iulie 2010, reprezinta confirmarea eforturilor noastre in ceea ce priveste oferirea unor servicii eficiente si competitive tuturor clientilor cu care colaboram. Imi exprim speranta ca, in viitorul apropiat, si alte societati, listate sau nu pe piata de capital din Romania, vor recunoaste calitatea serviciilor noastre si vor apela cu incredere la acestea”, a declarat Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului Central.

Serviciul national de distribuire a dividendelor a fost lansat in a doua parte a lunii martie. In iulie, serviciul a devenit operational cand S.C. Remat S.A. Ialomita, societate de tip inchis, a solicitat distribuirea dividendelor aferente anului 2008 pentru actionarii sai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri