Brokerii de la Intercapital Invest, BCR Erste si Wood&Company s-au asociat pentru a participa la licitatia de selectie a intermediarului listarii Fondului Proprietatea.
Conform unor informatii din piata, un alt consortiu participant la licitatie va fi format din Raiffeisen, ING si BRD si exista si posibilitatea asocierii Unicredit cu KBC Securities.

Fondul Proprietatea (FP) a prelungit pana miercuri, 18 august, termenul limita pana la care brokerii pot depune ofertele in vederea intermedierii listarii Fondului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce s-au primit mai multe solicitari de clarificari din partea potentialilor intermediari.

Printre conditiile de participare la licitatie se numara intermedierea de catre broker, in ultimii cinci ani, unor tranzactii in valoare cumulata de minim 300 milioane euro si o cifra de afaceri in ultimii doi de cel putin 100.000 de euro.

De asemenea, intermediarii nu trebuie sa fie in reorganizare judiciara, faliment ori lichidare, sa nu fi fost condamnati, in ultimii trei ani, prin hotararea definitiva a unei instante judecatoresti pentru o fapta care a adus "atingere eticii profesionale" sau pentru comiterea unei greseli in materie profesionala.

In plus, brokerii trebuie sa declare pe proprie raspundere ca nu au fost sanctionati de catre CNVM, BVB sau BNR. Atribuirea contractului de achizitie se va face pe baza criteriului "oferta cea mai avantajosa din punct de vedere tehnico - economic".

Contractul cu ofertantul castigator va fi incheiat pentru o perioada de 6 luni de la data semnarii, insa poate fi prelungit cu acordul partilor. Dupa selectarea brokerului, Fondul va organiza o licitatie pentru selectarea consultantului legal in vederea listarii FP.

Listarea Fondului Proprietatea pare a fi tot mai aproape, momentul fiind asteptat sa declanseze o adevarat revolutie in piata de capital. Pentru ca este un subiect tot mai discutat si planeaza inca multe necunoscute, Wall-Street va aduce joi, 19 august, doi specialisti care sa raspunda intrebarilor cititorilor. Live-text Wall-Street: Fondul Proprietatea - Tot ce vrei sa stii despre cel mai asteptat emitent


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri