Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a inregistrat Fondul Proprietatea in categoria alte organisme de plasament colectiv (AOPC) de tip special, una dintre conditiile pentru listarea la bursa, se arata intr-un aviz al Comisiei.
Avizul isi va inceta insa aplicabilitatea in cazul in care Adunarea Generala a Actionarilor Fondului, convocata pentru 6 septembrie 2010, nu aproba numirea ca administrator unic a Franklin Templeton Investment Management.

Conform declaratiilor oficialilor Franklin Templeton, acestia au obligatia contractuala de a lista FP in 90 de zile de la inregistrarea sa ca AOPC. "Ianuarie 2011 ar fi un termen pentru aceasta listare, dar incercam sa colaboram cu institutiile pentru a grabi lucurile”, a spus Greg Konieczny, fund manager Franklin Templeton pentru Romania.

"Se inregistreaza S.C. Fondul Proprietatea S.A. in categoria alte organisme de plasament colectiv (A.O.P.C.) de tip special, inființat sub forma unei societati de investitii de tip inchis, constituit in scopul acordarii despagubirilor aferente imobilelor care nu pot fi restituite in natura", se arata in avizul Comisiei.

Fondul a fost inscris in Registrul C.N.V.M., Sectiunea 9 - Societati de investitii de tip inchis, Subsectiunea 1 - Societati de investitii de tip inchis din Romania.

Actionarii Fondului sunt Ministerul Finantelor, cu 56,98% din capitalul social, 3.469 persoane fizice - 31,62% si 93 de persoane juridice - 11,39%.

Listarea Fondului Proprietatea pare a fi tot mai aproape, momentul fiind asteptat sa declanseze o adevarat revolutie in piata de capital. Pentru ca este un subiect tot mai discutat si planeaza inca multe necunoscute, Wall-Street va aduce joi, 19 august, doi specialisti care sa raspunda intrebarilor cititorilor. Live-text Wall-Street: Fondul Proprietatea - Tot ce vrei sa stii despre cel mai asteptat emitent


Mai citeste si:

Sectorul financiar la Bursa - Inainte si dupa Fondul Proprietatea

Antidepresivele Bursei: Companiile de stat si Fondul Proprietatea



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri