2 / 4

Atentia investitorilor, spre BVB?

Mihail Ion (foto), presedintele Raiffeisen Asset Management, este de parere ca extinderea universului investitional de la Bursa de Valori Bucuresti cu niste componente noi, precum listarea FP, Romgaz sau cresterea free-float-ului unor emitenti importanti, va atrage atentia investitorilor regionali.

In plus, si celelalte companii listate la Bursa vor avea castigat ca urmare a cresterii lichiditatii si vizibilitatii.

“Din perspectiva regionala, piata de la Bucuresti pare atractiva. Dar faptul ca universul investitional este mic si lichiditatea scazuta tine departe investitorii. O actiune de acest gen cred ca va contribui la cresterea interesului investitorilor din toate categoriile. Fondul Proprietatea este un catalizator pentru o evolutie de acest gen. In primul rand, numele administratorului este unul de calibru mondial si, in al doilea rand, portofoliul FP este foarte interesant”, a explicat Mihail Ion.

Mai mult, presedintele RAM sustine ca ar fi de dorit ca intr-un context favorabil sa vedem si alte companii de stat dar si private care sa beneficieze de aceste avantaje.

In acest context, fondurile de pensii, investitorii de retail si cei straini vor fi tot mai interesati de bursa.

“Insa, inainte de toate, trebuie sa vedem lucrurile acestea intamplate in parametrii si termenii stabiliti. Credibilitatea Romaniei nu este la cele mai inalte cote in acest moment”, a conchis Ion.

Stirea privind decizia vanzarii acestor pachete a generat si primele reactii negative. Ieri, seful Departamentului PSD pentru administrarea intereselor statului in economie, Mircea Ursache, a declarat ca emiterea de catre Guvern a patru hotarari referitoare la privatizarea pachetelor minoritare ale principalelor companii energetice reprezinta un demers "inoportun si antieconomic".

DEZBATERE: Va lista Statul companiile din portofoliu pana la finalul anului?


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri