Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital solicita Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare o “interventie prompta” pentru anularea hotararilor adunarii actionarilor Avicola Brasov (AVLE) privind delistarea companiei.
“Chiar si in conditiile in care societatea Avicola Brasov a fost notificata de CNVM cu privire la neindeplinirea conditiilor pentru retragerea de la tranzactionare, conducerea societatii continua sa actioneze doar in dispretul legii, creand totodata prejudicii actionarilor minoritari. Pentru a nu isca un val de procese intre actionarii minoritari si conducerea societatii pentru a nu decredibiliza in proportie si mai mare piata de capital autohtona, consideram imperios necesara interventia CNVM pentru a cere anularea hotararilor AGEA din 18 august pe motive de nulitate absoluta, constand in frauda la lege determinata de faptul ca au fost incalcate dispozitiile art.3 alin. (2) din Dispunerea de Masuri nr. 8 / 2006”, se arata in scrisoarea remise de Asociatia arbitrului pietei de capital.

Miercuri, actionarii Avicola au decis cu 38% din voturi delistarea companiei, desi la inceputul lunii CNVM a decis ca titlurilor nu pot fi retrase de la tranzactionare.

Principalul actionar al companiei cu o detinere de 70,85% este Ioan Popa, directorul general al Transavia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri