Consiliul de administratie al Depozitarului Central a decis in sedinta depe 20 septembrie mai multe completari si modificari ale listei de tarife si comisioane, a anuntat institutia printr-un comunicat.
O parte din mosificari vor fi suspuse aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor, convocata pentru 21 si 22 octombrie.

Administratorii au decis nivelul efectiv al tarifului perceput de catre Depozitarul Central pentru predarea registrului detinatorilor de instrumente financiare, catre emitent sau alta entitate, la terminarea contractului din initiativa emitentului, conform reglementarilor care vor fi emise de CNVM, fara ca instrumentele financiare emise de respectiva societate sa fie retrase de la tranzactionare, si diferentierea duala a acestuia.

Astfel, va fi perceput unul din tarife va fi de predare a registrului detinatorilor identic cu tariful aplicabil pentru operatiunea de predare a registrului catre emitent sau alta entitate, la terminarea contractului, in situatia in care instrumentele financiare emise de respectiva societate sunt retrase de la tranzactionare, aplicabil in masura in care CNVM va reglementa procedura predarii registrului fara predarea arhivei.

Celalalt va fi un tarif de predare a registrului detinatorilor identic cu tariful aplicabil pentru operatiunea de predare a registrului catre emitent sau alta entitate, la terminarea contractului, in situatia in care instrumentele financiare emise de respectiva societate sunt retrase de la tranzactionare, la care se adauga costul estimat al copierii arhivei, aplicabil in masura in care CNVM va reglementa procedura predarii registrului cu obligatia predarii arhivei.

Administratorii au mai decis decontarea pe baza bruta a tranzactiilor incheiate in cadrul sistemelor de tranzactionare cat si in afara lor, cu instrumente admise la tranzactionare pe o piata reglementata sau cu instrumente emise se companii, pentru care transferul de proprietate se realizeaza la Depozitarul Central.

Tariful minim aplicabil lunar pentru operatorii de piata/sistem si operatorii platformelor de tranzactionare OTC, se mai arata in comunicatul Depozitarului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri