Depozitarul Central va distribui de astazi dividendele pentru societatea IAR Ghimbav (IARV), operatiunea urmand a se incheia la finalul anului.
Societatea va plati actionarilor dividendele pentru 2009, in cuantum de 0,07187 lei/titlu prin serviciul national lansat de Depozitarul Central. Plata se va face la ghiseele si oficiile postale din intreaga tara.

“Ne bucuram ca IAR Ghimbav a apreciat beneficiile serviciului national de plata a dividendelor, pus la dispozitie de catre Depozitarul Central, si a ales sa apeleze la acesta. Totodata, speram ca si alti emitenti sa utilizeze acest serviciu care asigura o acoperire eficienta pe intreg teritoriul Romaniei, aducand, practic, dividendele la usa actionarilor intr-un timp foarte scurt”, a declarat Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului Central.

Companiile care au anuntat folosirea serviciului national de distribuire a dividendelor au fost SIF Moldova (SIF2) si Remat Ialomita.

De asemenea, in cadrul comunicatul, DC a mai anuntat ca persoanele fizice care detin instrumente financiare emise de catre societati pentru care Depozitarul Central presteaza servicii de registru vor putea solicita modificarea datelor personale de identificare inclusiv prin intermediul punctelor de lucru cu publicul ale Companiei Nationale Posta Romana.

“Aceasta facilitate a fost creata de catre Depozitarul Central in scopul asigurarii unei cat mai bune acoperiri in teritoriu a solicitarilor actionarilor privind modificarea datelor personale de identificare”, se indica in comunicat.

Documentele vor fi transmise Depozitarului Central de catre Compania Nationala Posta Romana, urmand ca institutia sa opereze modificarile respective dupa verificarea documentatiei primite.

“Depozitarul Central continua sa vina in intampinarea investitorilor prin oferirea unui nou serviciu conex celui de distribuire a dividendelor. Acest serviciu permite persoanelor fizice sa-si actualizeze datele de identificare din baza de date a institutiei, odata cu ridicarea dividendelor sau independent de aceasta, avand la dispozitie aproximativ 3000 de locatii situate pe intreg teritoriul Romaniei”, a mai afirmat Tanasoiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri