Combinatul siderurfic ArcelorMittal Hunedoara (SIDG) a semnat, recent, un contract pentru construirea unei noi linii de laminare, aavand o valoarea estimata a investitiei de 43 milioane euro, potrivit unui comunicat al societatii.
“In ciuda situatiei economice dificile, continuam programul nostru de modernizare, pentru a fi mai competitivi si pentru a imbunatati calitatea produselor. Investitia face parte din strategia noastra de crestere a portofoliului de produse si includere in oferta a Euro profilelor laminate”, a declarat Remus Patan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara.

Noua linie de laminare, care se va finaliza in noiembrie 2011, o va inlocui in totalitate pe cea folosita anterior si va avea o capacitate anuala de productie estimata la 400.000 tone.

“Lagun Artea si Ansaldo sunt cele doua companii care au castigat procesul de selectie pentru acest proiect. Lagun Artea va aduce la Hunedoara cel mai modern echipament de laminare continua, care incorporeaza 12 standuri. Ansaldo va asigura partea electrica a poiectului, in timp ce instalarea si lucrarile aditionale vor fi asigurate de companii romanesti”, se indica in comunicat.

Ca urmare a investitiei, ArcelorMittal Hunedoara va produce atat profilele curente (ca de exemplu UPN, IPN, cu diametru de 130 – 180 mm), precum si profile noi (Euro profile IPE, UPE si H).

Dupa incheierea investitiei, compania va produce profile semi rotunde, materie prima pentru ArcelorMittal Tubular Products Roman, facand ca tinta ArcelorMittal Hunedoara sa fie o crestere anuala a capacitatii de productie de otel la 700.000 tone.

Compania are un capital social de 58,99 milioane lei, impartit in 147,5 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.

Grupul ArcelorMittal controleaza 87,89% din actiunile combinatului din Hunedoara, in timp ce SIF Banat-Crisana (SIF1) are 10,03% din titluri.

Capitalizarea societatii este de 73,15 milioane lei (17,1 mil. euro), conform ultimului pret de 1,24 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri