Hidraulica Plopeni va lansa oferta publica initiala la Bursa de Valori Bucuresti in data de 12 noiembrie, fiind prima companie care realiza un IPO pe piata de capital in acest an.
Oferta este intermediata de casa de brokeraj Confident Invest si se va incheia in data de 3 decembrie. IPO-ul presupune vanzarea a 97 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Pretul maxim de vanzare este de 0,125 lei/actiune, insa pretul final se calculeaza in functie de gradul de subscriere. Astfel, daca numarul de actiuni subscrise depaseste de 2 ori oferta, pretul din IPO va fi pretul maxim, de 0,125 lei. Daca numarul de actiuni subscrise va depasi cu 50%, dar pana la de 2 ori oferta, pretul de oferta va fi de 0,12 lei.

In schimb, daca numarul de actiuni subscrise va depasi oferta cu cel mult 50%, pretul de oferta va fi de 0,115 lei. In situatia in care numar de actiuni subscrise va fi mai mic decat oferta pretul de oferta va fi de 0,11 lei/actiune.

“Daca in urma stabilirii pretului de oferta, acesta va fi inferior pretului de subscriere (0,125 lei/actiune) diferenta dintre pretul de subscriere si cel de oferta va ramane in contul clientilor deschis la intermediarul autorizat”, se indica anuntul publicitar al Hidraulica Plopeni.

Dupa inchiderea ofertei publica societatea va derula demersurile pentru admiterea la tranzactionare pe piata reglementata a BVB, in termen de cel mult 30 de zile de la inchiderea perioadei de subscriere.

“Se estimeaza ca in urma derularii ofertei fondurile stranse se vor ridica la 12,125 milioane lei”, se arata in prospectul de oferta.

Hidraulica a primit avizul de oferta din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) in data de 2 noiembrie.

Compania are un capital social de 13,69 milioane de lei, impartit in 136,95 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Suma obtinuta in cadrul ofertei va fi utilizat pentru majorarea capitalului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri