In a doua sedinta, tranzactionare unei actiuni Facebook a inceput de la 36,5 dolari, dupa ce compania a inchis prima sedinta, cea din 18 mai, la un pret de 38,2 dolari, mai mult cu 0,6% fata de pretul de listare.

In jurul orei 12.53 (19.53- ora redactarii stirii in Romania), pretul unei actiuni Facebook era de 34 de dolari, mai putin cu 11,07% fata de pretul de listare.

Facebook a atras saptamana trecuta 16 miliarde de dolari prin oferta publica initiala, compania fiind evaluata astfel la 104 miliarde dolari.
Analistii cred ca debutul modest al Facebook a fost cauzat in principal de pretul ridicat ales de companie in oferta publica initiala, dar si de volumul mare de actiuni scos pe piata, care a saturat probabil cererea din partea unor investitori.

Unii comentatori acuza de mult timp ca valoarea de piata vehiculata pentru Facebook, de peste 100 miliarde dolari, care a devenit realitate odata cu listarea de vineri, este mult prea ridicata pentru o companie cu venituri de 3,7 miliarde dolari si profit de un miliard dolari anul trecut. Capitalizarea Facebook este mai ridicata decat valoarea cumulata a gigantilor HP si Dell.

Sursa foto: Bloomberg