Cotatia Facebook a inchis cu 6,3%, la 19,87 dolari, dupa ce a atins pe parcursul sedintei un minim record de 19,69 dolari.

Zuckerberg a pierdut 600 de milioane de dolari si a ajuns la o avere de 10,2 miliarde de dolari.

Noul declin al Facebook se incadreaza in trendul inregistrat dupa listarea din 17 mai si vine dupa ce joi au fost ridicate restrictiile de vanzare pentru 271,1 milioane de actiuni. Intrarea pe bursa a noului pachet de titluri a crescut volumul actiunilor tranzactionabile cu 60%.

Citeste si:

"Piata nu este convinsa de viitorul Facebook. Zuckerberg se gandeste, insa, la acest aspect doar din perspectiva impactului asupra oportunitatilor strategice ale companiei", a declarat David Kirkpatrick, autor al "The Facebook Effect", o istorie a companiei.

In timp ce Zuckerberg a scazut, averea celor mai bogati 40 de oameni din lume a urcat cu 1,9 miliarde de dolari, dupa ce indicele S&P 500 a inchis la cel mai ridicat nivel din aprilie.

Cotatia Facebook se afla cu 48% sub pretul de listare de 38 de dolari. Cea mai mare retea de socializare a obtinut 16 miliarde de dolari in urma listarii din mai, cea mai mare din istorie pentru o companie din sectorul IT. Capitalizarea se situeaza in prezent la 48 de miliarde de dolari.