Valentin Ionescu, directorul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), si Ciprian Zah, vicepresedintele Consiliului de Administratie, au discutat saptamana trecuta atat cu oficiali ai London Stock Exchange (LSE), cat si cu importante fonduri londoneze de investitii, pentru a prezenta proiectele BVB de anul viitor si a atrage acesti jucatori in piata romaneasca.
“Promovarea Bursei se va face in special pe plan intern, insa si cea internationala este foarte importanta pentru noi. De exemplu, Bursa din Viena are 3-4 road-show-uri anual, in diverse regiuni ale lumii. Noi am inceput cu Londra pentru ca este cel mai important centru financiar din Europa si am vrut sa luam pulsul. Vom continua aceste intalniri in mai multe tari, nu doar din regiune”, a declarat Valentin Ionescu (foto), pentru Wall-Street.ro

Intalnirile cu London Stock Exchange au vizat continuarea parteneriatului intre cele doua burse, inceput la un moment dat cu un memorandum, dar fara o finalitate concreta. “Am vrut sa luam pulsul pietei de la Londra, sa conectam cele doua burse, pentru schimb de experienta si de informatii. O sa continuam discutiile, vor veni si ei in Romania si vom mai merge si noi la Londra”, spus directorul BVB.

Printre fondurile de investitii cu care cei doi oficiali ai BVB au discutat s-au numarat JP Morgan, Blackrock, Nomura, Charlemagne, Esemplia, Armajaro, Wood and Co si GLG.

“Le-am prezentat piata de capital in ansamblu, le-am spus ca planurile noastre pentru anul viitor vizeaza imbunatatirea arhitecturii pietei, prin introducerea conturilor globale, a market-makerilor si a short selling-ului. Majoritatea s-au aratat incantati de aceste proiecte, mai ales ca unii au mai testat piata romaneasca si stiu de dificultatile in conectare”, a mai spus Ionescu.

De asemenea, delegatia Bursei a prezentat si planurile Guvernului de a lista Romgaz si de a creste free-float-ul Petrom, Trangaz si Transelectrica, pe langa listarea Fondului Proprietatea, anuntata pentru prima parte a anului viitor. S-au purtat discutii si despre BVB ca emitent, dar capitalizarea este prea mica pentru a atrage atentia unor fonduri de asemenea calibru.

Directorul Bursei a mentionat ca, in general, concluzia discutiilor cu acesti jucatori de calibru a fost una pozitiva, iar ei s-au aratat interesati de piata romaneasca si de schimbarile pe care BVB le are in plan.

“S-au declarat incantati de faptul ca Bursa este condusa de oameni tineri, cu experienta directa in piata de capital. Per ansamblu, reactiile au fost pozitive”, a declarat Valentin Ionescu.

O parte din aceste fonduri de investitii au testat piata romaneasca, dar in ultima perioada nu au fost foarte active, din cauza instabilitatilor economice, fiscale sau politice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri