In acest moment se desfasoara sedinta Consiliului de Administratie al Bursei in care ar trebui sa se decida CEO-ul. Daca se va ajunge la o decizie, este posibil ca in cursul acestei zile sa fie facuta si o informare oficiala a companiei.

Stire initiala: Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti analizeaza miercuri daca il va numi director general pe Astridel Radulescu, seful Directiei de Supraveghere a Bursei de la Milano, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital.

"Radulescu are cele mai mari sanse, insa ramane de vazut daca va fi el ales", au afirmat sursele citate.

Pozitia de director general al Bursei este vacanta din luna noiembrie, de cand Valentin Ionescu a fost revocat de fostul Consiliu de Administratie, dupa un mandat de aproximativ un an si trei luni.

Noii administratori ai BVB, alesi de actionari la inceputul anului, au selectat firma Leadership Development Solutions, condusa de Radu Furnica, sa gaseasca un director general care sa dezvolte bursa si sa o faca un jucator mai important pe piata financiara romaneasca, dar si cea regionala.

Dupa mai multe luni de cautari si negocieri Furnica a prezentat o lista scurta Consiliului de Administratie al BVB, iar la finele lunii iunie Bogdan Patriniche, un specialist in instrumente financiare de la Londra, a acceptat sa preia functia de director general. Totusi, dupa o perioada acesta s-a razgandit si administratorii BVB au fost nevoiti sa reia discutiile pentru cautarea unui director general.

Finalul primului semestru nu mai seamana deloc cu inceputul de an. Estimarile pozitive, optimismul si verdele de pe Bursa au fost inlocuite, treptat dar sigur, cu un peisaj dezolant. Cel putin prima jumatate a anului nu a adus nimic din ceea ce trebuia sa fie un 2012 istoric. Cum arata bilantul bursei, dupa primele 6 luni?