Consiliul Bursei de Valori Bucuresti si Radu Furnica, presedintele companiei de executive search Leadership Development Solutions, au prezentat detaliile procesului de recrutare a noului director general al BVB, inceput in urma cu aproximativ doua saptamani si estimat a se incheia in aproximativ 2 luni si jumatate.
Wall-Street.ro anunta in exclusivitate ca Radu Furnica, presedintele companiei de executive search Leadership Development Solutions (LDS), a fost desemnat de Consiliul Bursei de Valori Bucuresti pentru a se ocupa de recrutarea viitorului director general, care va face din BVB un lider in Europa de Sud-Est. Desi informatia nu a fost comunicata oficial de institutie, board-ul a organizat ieri o intalnire pentru a prezenta pasii procesului de recrutare.

Portret-robot


Radu Furnica a declarat ca vizeaza comunitatile de romani din mai multe tari, de la Statele Unite ale Americii pana la Paris, cu focus pe Europa.

“Eu am o ambitie personala sa fie roman – nu vad cum CEO-ul Bursei ar putea merge in Botosani sa vanda finantare prin bursa daca nu vorbeste limba romana”, a declarat Radu Furnica.

Viitorul director trebuie sa fie un foarte bun cunoscator al pietei si sa aiba o capacitate de comunicare ireprosabila, sa fie capabil sa comunice eficient cu absolut toti partenerii si participantii. De asemenea, directorul trebuie sa aiba capacitatea de a fi eficace in sensul transformarii deciziilor boardului. “Acest aspect include capacitatea manageriala, forta de munca, dedicatie. CEO-ul va fi o extensie a boardului. Eu nu cred in balanta viata personala-munca. Nu am vazut oameni care sa aiba si foarte mare succes pe plan professional si 100% o viata personala implinita”, a mai spus Furnica.

Presedintele companiei de executive search a explicat ca acest proiect este o premiera si a garantat ca va gasi cea mai buna persoana, in contextul actual.

In perioada urmatoare, Furnica va avea o serie de intalniri cu mai multe persoane direct contectate cu Bursa, de la actionari sau participant, pana la companii direct conectate cu Bursa, pentru a creiona dorintele si asteptarile acestora de la noul director.

Obiective si calendar


Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, a explicat ca CEO-ul va avea nevoie de o perioada de adaptare de 3-6 luni si este esential sa creada in strategia prezentata de board.

“Va trebui sa transforme BVB la nivel de organizatie, sa ajunga sa fie luata in considerare la orice decizie economica importanta”, a declarat Anghel.

CEO-ul va avea o lista concreta de obiective calitative si cantitative.

Conform calendarului prezentat de Furnica, lista scurta cu 3 candidati romani si 3 straini va ajunge pe masa boardului BVB in aproximativ 2 luni si jumatate.

“Peste 2 saptamani incepem cautarea international si in 3-4 saptamani vom avea primele rezultate. Apoi, in aproximativ 1 luna si jumatate ajungem la intervievarea candidatilor. Deci, in aproximativ 2 luni si jumatate incepand de acum vom avea lista scurta”, a explicat Furnica.

Lucian Anghel a subliniat faptul ca decizia Consiliului va fi foarte rapida.

Insa, exista posibilitatea ca persoana aleasa sa aiba un contract in derulare, cu o perioada de preaviz, care in pozitiile de conducere poate ajunge si la 60 de zile. Oficialii Bursei au spus ca si durata de preaviz va fi un criteriu in selectie, dar nu cel mai important. In acelasi timp, Radu Furnica recomanda membrilor boardului sa nu faca rabat de la calitate pentru cateva saptamani in plus.

Cat costa CEO-ul


Conform unor surse din piata, suma incasata de firma de recrutare ce va alege CEO-ul va fi o treime din salariul pe un an al celui plasat.

Radu Furnica a confirmat ieri informatia, mentionand ca este o practica standard in astfel de procese de selectie.

Salariul viitorului CEO va fi decis in functie de mai multe criterii. Pentru un manager strain, oficialii BVB ar fi dispusi sa plateasca pana la 10.000 de euro/luna.

Fostul director al Bursei de Valori Bucuresti, Valentin Ionescu, a avut un salariu de aproximativ 5.000 euro/luna in timp ce Stere Farmache, director al Bursei intre 1995 si 2008, ajunsese la un salariu lunar de 10.000 de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri