Combinatul chimis Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) a inregistrat in luna octombrie un rezultat EBITDA de 14,56 milioane lei (3,4 mil. euro), potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
“Octombrie 2010 este a doua luna consecutiva in care Oltchim inregistreaza profit pe total activitate, profitul din activitatea de exploatare acoperind integral pierderea financiara”, se indica in comunicat.

Cifra de afaceri obtinuta in luna a zecea a anului a fost de 137,6 milioane lei, in timp ce profitul din exploatare a fost de 5,8 milioane lei.

“In prezent, managementul Oltchim se concentreaza pe obtinerea de finantare pentru asigurarea de capital de lucru necesar repornirii instalatiilor petrochimiei de la Arpechim. Reparatia si revizia generala a instalatiilor din cadrul diviziei petrochimice a fost finalizata integral si ne asteptam ca dupa repornirea petrochimiei si functionarea Oltchim SA la capacitate, societatea sa isi continue procesul de consolidare a rezultatelor financiare”, se arata in document.

Oltchim a inregistrat in primele noua luni pierderi de 178,1 milioane lei (42,6 milioane euro), mai mari cu 3,2% fata de pierderile de 172,5 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

Societatea are un capital social de 34,3 milioane lei, impartit in 343,02 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Oltchim este controlat de stat, prin intermediul Ministerului Economiei, care detine 54,79% din capital. Firma germana PCC SE are un pachet de 12,15% din titluri, iar 33,05% apartine cumulat altor actionari.

Capitalizarea bursiera este de 69,3 milioane lei (16,07 mil. euro), conform ultimului pret de 0,202 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri