Directorul general al Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), Mihai Balan, va mai ramane in functie inca 30 de zile, dupa care actionarii combinatului chimic, aflat in insolventa, vor desemna un nou sef, informeaza Mediafax.

Balan a avut, joi, o intalnire cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care i-a multumit ca si-a respectat promisiunea de a ramane in functie pana la desemnarea administratorilor judiciari si a administratorului special ai Oltchim, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al combinatului chimic.

Potrivit comunicatului, in intalnirea de joi s-a convenit ca Balan sa mai ramana director la Oltchim pentru inca 30 de zile, dupa care actionarii vor numi un nou sef.

Balan a preluat conducerea Oltchim la inceputul lunii octombrie a anului trecut.

Combinatul Oltchim se afla in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.

Guvernul a incercat anul trecut sa privatizeze Oltchim, insa licitatia pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni a esuat din cauza ca patronul OTV, Dan Diaconescu, declarat castigator al licitatiei, nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Piperea a demisionat din functia de consilier al premierului
Setari Cookie-uri