Directorul general adjunct al combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), Mihail Talpasanu, a preluat atributiile fostului director genaral Mihai Balan, scrie Mediafax.

Balan se afla la conducerea combinatului din octombrie 2012. La 7 februarie Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a avut o intalnire cu Balan, la finalul careia Ministerul Economiei a anuntat ca ministrul i-a multumit acestuia ca si-a respectat promisiunea de a ramane in functie pana la desemnarea administratorilor judiciari si a administratorului special ai Oltchim. In acea intalnire s-a stabilit ca Balan sa ramana director la Oltchim pentru inca 30 de zile, dupa care actionarii sa numeasca un nou sef.

Vosganian a declarat miercuri ca il propune ca administrator special al Oltchim pe Bogdan Stanescu, consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.

La finele lunii februarie Vosganian a anuntat ca va numi administratorii speciali si conducerea operativa la combinatul Oltchim pana la 15 martie, cand expira acordul cu actualul director.

Vosganian a aratat atunci ca este imposibila numirea unor persoane din interiorul Oltchim intrucat rivalitatile sunt foarte mari, iar orice persoana ar fi numita ar primi reactii agresive din partea celorlalti.

Oltchim, controlat de stat prin Ministrul Economiei, a intrat in insolventa la finele lunii ianuarie, dupa ce o incercare de privatizare a esuat anul trecut pentru ca Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a achitat banii pe pachetul majoritar de actiuni detinut de stat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
CBRE are un nou director de resurse umane