Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, il propune ca administrator special al Oltchim pe Bogdan Stanescu, consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, informeaza Mediafax.
"Stanescu va desemna conducerea executiva a combinatului", a declarat Vosganian miercuri, intr-o conferinta de presa. La finele lunii februarie Vosganian a anuntat ca va numi administratorii speciali si conducerea operativa la combinatul Oltchim pana la 15 martie, cand expira acordul cu actualul director.

Vosganian a aratat atunci ca este imposibila numirea unor persoane din interiorul Oltchim intrucat rivalitatile sunt foarte mari, iar orice persoana ar fi numita ar primi reactii agresive din partea celorlalti.

Vosganian a mentionat ca ministerul are mai multe propuneri din exteriorul companiei, insa exista discutii privind cerintele unui astfel de post.

Din octombrie 2012, conducerea combinatului este asigurata, in calitate de director general, de Mihai Balan. La 7 februarie Vosganian a avut o intalnire cu Balan, la finalul careia Ministerul Economiei a anuntat ca ministrul i-a multumit acestuia ca si-a respectat promisiunea de a ramane in functie pana la desemnarea administratorilor judiciari si a administratorului special ai Oltchim. In acea intalnire s-a stabilit ca Balan sa ramana director la Oltchim pentru inca 30 de zile, dupa care actionarii sa numeasca un nou sef.

Oltchim a intrat in insolventa la finele lunii ianuarie, dupa ce o incercare de privatizare a esuat anul trecut pentru ca Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a achitat banii pe pachetul majoritar de actiuni detinut de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri