"In perioada imediata trebuie sa stabilim administratorul special, precum si echipa manageriala. Sunt multe tabere in Oltchim, astfel ca pe oricine pui celelalte sunt impotriva. Tentativele mele de a gasi pe cineva din interior s-au lovit de aceasta situatie. Asupra combinatului roiesc asemeni unor stoluri de corbi multi oameni care vad inca o afacere profitabila in Oltchim. Am inceput sa caut oameni din afara Oltchim sau care au lucrat acolo pana in 2007-2008", a afirmat Vosganian.

El a mentionat ca pana pe 12-14 martie trebuie sa gaseasca o solutie in acest sens.

Din octombrie 2012, conducerea combinatului este asigurata, in calitate de director general, de Mihai Balan. La 7 februarie Vosganian a avut o intalnire cu Balan, la finalul careia Ministerul Economiei a anuntat ca ministrul i-a multumit acestuia ca si-a respectat promisiunea de a ramane in functie pana la desemnarea administratorilor judiciari si a administratorului special ai Oltchim. In acea intalnire s-a stabilit ca Balan sa ramana director la Oltchim pentru inca 30 de zile, dupa care actionarii sa numeasca un nou sef.

Oltchim a intrat in insolventa la finele lunii ianuarie, dupa ce o incercare de privatizare a esuat anul trecut pentru ca Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a achitat banii pe pachetul majoritar de actiuni detinut de stat.